Košarica logotip
Facebook logotip
Google+ logotip
Twitter logotip

 

  Domov  /  INFORMACIJE  /  Varovanje zasebnosti

 

 

VAROVANJE ZASEBNOSTI IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

 

Spletna trgovina http://www.digitalen.si se zavezuje, da bodo vsi osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta digitalen.si, v celoti ostali shranjeni, obdelovani in varovani. Upravljalec spletnega mesta bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu z evropsko zakonodajo.

 

Vsi osebni podatki, ki bodo preko spletne trgovine Digitalen.si pridobljeni za namen izvedbe spletnega nakupa, se bodo uporabljali izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila. Podjetjem, ki so zadolžena za dostavo, bomo zaupali le podatke, ki so nujno potrebni za dostavo pošiljke. Trgovec bo preko elektronske pošte kontaktiral potrošnika le v primeru, če bo to potrebno za izvedbo naročila, preko kontaktne telefonske številke pa le, če bo prišlo do težav, ki zahtevajo hitro rešitev.

 

Uporabnik s sodelovanjem v nagradnih igrah ali s prijavo na e-novice spletni trgovini dovoljuje, da le-ta podane osebne podatke shranjuje in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje, da podjetje, ki je upravljalec spletne strani, zbirko osebnih podatkov obdeluje za namene vzorčenja, anketiranja, statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega mesta digitalen.si in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo v nobenem primeru posredovani tretjim osebam, razen če bi to zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.

 

Navedene podatke lahko podjetje obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

 

Vsi podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in ostalimi vrstami zlorabe. Brez uporabnikove posebne privolitve, osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo.

 

Vgrajeni varnostni mehanizmi spletnega mesta zmanjšujejo možnost zlorabe. Podjetje se bo po svojih najboljših močeh trudilo preprečiti vsakršno zlorabo, ne odgovarja pa za škodo, ki bi uporabniku nastala iz naslova zlorab, razen v primeru, če bi jo podjetje povzročilo namenoma ali zaradi velike malomarnosti.

 

Kadar uporabnik brska po spletnih mestih, se samodejno prepozna identifikacijski niz brskalnika, t.i. ''user agent string'', iz katerega je možno, v času obiska spletnega mesta, razbrati operacijski sistem naprave s katero uporabnik brska, njegovo verzijo in znamko ter tip mobilne naprave.

 

Za dostop do določenih storitev spletnih mest je potrebno ustvarjanje uporabniškega računa, za kar je potreben vpis vseh zahtevanih podatkov (ime in priimek, naslov, poštna številka, kraj, e-naslov in geslo). Uporabnik je dolžan skrbeti, da bodo ti podatki pravilni in ažurni. Uporabnik mora identifikacijske podatke (uporabniško ime in geslo) skrbno varovati pred nepooblaščenim dostopom s strani tretjih oseb ter jih ne sme razkriti ali posredovati tretjim osebam. Uporabnik sam nosi odgovornost za vsako škodo, ki je posredno ali neposredno povzročena zaradi razkritja njegovih identifikacijskih podatkov tretjim osebam.

 

Vse zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih podatkov in so dolžne ta določila upoštevati. Dolžnost varovanja osebnih podatkov velja tudi po prenehanju delovnega razmerja.

 

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo ažurno obveščali na naših straneh.

 

 

Katere podatke shranjujemo? 

 

Za potrebe opravljanja storitev zbiramo, shranjujemo in obdelujemo naslednje podatke:

 

 • ime in priimek
 • naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • naslov
 • poštno številko in pošto
 • davčno številko (če je uporabnik pravna oseba)
 • e-naslov (uporabniško ime)
 • geslo v šifrirani obliki
 • telefonsko številko
 • druge podatke, ki jih uporabnik vnese v uporabniški profil

 

Za točnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.

 

 

Izbris uporabniškega računa

 

V kolikor želite ukiniti ali izbrisati vaš uporabniški račun v spletni trgovini Digitalen.si, nam to sporočite na e-naslov: info@digitalen.si. Zahtevek za izbris mora biti obvezno poslan iz e-naslova, s katerim je bil uporabniški račun ustvarjen. V zadevi e-pošte mora biti navedeno "Izbris uporabniškega računa"

 

Vsebina e-pošte mora vsebovati naslednje podatke o uporabniku:

 

 • ime in priimek
 • naslov
 • poštna številka in pošta
 • telefonska številka

 

V primeru uspešnega izbrisa boste o tem obveščeni na vaš e-naslov. V nasprotnem primeru vam bomo poslali e-pošto z opisom pomanjkljivosti.

 

 

 

MC SecureCode/Verified by Visa                 PayPal MasterCard Maestro Visa Visa Debit Visa Electron 

 

Izdelava spletne trgovine